31 mai 2010

Sapun camp cu flori

Sapun natural, de casa, realizat din :
1. Ulei saponificat de floarea soarelui, cocos, palmier, masline
2. Ulei esential de lavanda, roinita si lamaie
3. Fulgi de cocos
4. Ulei de masline si vitamina E pentru ingrijirea pielii
5. Colorant alimentar

Acest sapun este un aparat de teleportare pe un camp inflorit. Face o spuma bogata, parfumata si cremoasa. Fulgii de cocos ajuta la indepartarea celulelor moarte, la stimularea circulatiei. Dupa imbaiere, piele ramane catifelata, proaspata si parfumata. Nu se simte miros de sapun pe piele, ci doar aroma de flori, proaspata si racoroasa. Proprietatile cosmetice ale acestui sapun sunt dublate si de cele terapeutice ale uleiurilor esentiale pe care le contine (roinita, lavanda si lamaie)
Posted by Picasa

3 comentarii:

  1. Buna! Sa inteleg ca nu folosesti deloc soda caustica? ma batea si pe mine gandul sa fac sapun insa cu un copil in preajma chiar nu imi permit riscul de a umbla cu soda caustica. Mult spor sa ai in realizzarea a tot ce-ti propui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Nu se poate realiza sapun fara folosirea sodei caustice. Aceasta este folosita pentru a produce reactia chimica de saponificare a uleiurilor, dar produsul final, sapunul, nu contine soda. Prin procesul de saponificare, soda este consumata integral. Produsul finit, sapunul contine doar uleiul saponificat, si ulei nesaponificat, destinat ingrijirii si hidratarii pielii.

    Cu soda caustica nu este de joaca, pentru ca este un produs extrem de periculos. Mare atentie trebuie avuta in lucrul cu ea(echipament complet de protectie, inclusiv masca de gaz). Copiii sunt cei mai greu de protejat, si nu este deloc o idee buna sa lucrati cu soda caustica cu un copil in casa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi.....in cazul asta sigur ma voi mutumi doar cu bijuteritul:))

    RăspundețiȘtergere