27 ian. 2010

Mini-felicitari quilling

Abia abia asteptam sa incerc si aceasta metoda de decorare. Timpul nu mi-a prea permis pana acum, dar astazi am hotarat ca este ziua intai pentru quilling. Unealta aveam ... hartie aveam ... totul era pregatit :)

Rezultatul: prima floricica realizata cu tehnica quilling

.... si a doua ..... 

Copiatul la indigo

Multi clienti si prieteni imi reproseaza ca pun putine poze cu produsele mele pe blog. Greu este sa le explic cum se intampla ca produsele mele sa fie copiate, lucru destul de suparator .... Nu sunt genul care sa pretinda ca a inventat roata. Multe sunt produsele care se pot asemana doar prin simplul fapt ca folosesc acceasi tehnica. Mai ales la produsele realizate din sarma .... chiar si neintentionat se realizeaza produse similare. Evident ca se obtin produse asemanatoare la produsele realizate din forme geometrice simple si putine, gen margele cu spirala, sarma serpuita, sarma impletita, etc. Ar fi absurd sa vorbim de copiere la asemenea produse. Nu la fel se pune problema in cazul produselor care sunt realizate in forme complexe, concepute elaborat, in combinatii de forme si culori ce le confera unicitate.

Nu placuta mi-a fost surpriza sa gasesc pe breslo, copia unui produs ce l-am realizat anul trecut. A fost unul din cele mai apreciate produse ale mele, si bineinteles a fost postat pe blogul meu. http://made-in-brasov.blogspot.com/2008/11/coliere-frunza-turcoaz_6732.html



Am petrecut mult timp la conceptia acestui produs. L-am creat din vise, idei si experimente. 

Acum ma uit la copia urata a acestuia... si ma intreb .. oare cine are de pierdut ? 

Acesta este prinscreenul cu postarea utilizatorului Scharmen, de pe breslo. A fost postat si pe blogul "creatoarei " ... pentru ca ... bineinteles .. este ceva cu care merita sa se laude, nu-i asa ? :)

In descrierea magazinului ei breslo scharmen spune, "... cand vine vorba de creatie... mainile mele se alinta cu materiale textile fine si rezistente... dar nu numai..." Probabil ca acest "nu numai" se refera la COPIAT. Felicitari !!!!!

Am stat mult sa ma gandesc daca sa mai postez sau nu poze cu produsele realizate. Pe de o parte, exista acest pericol, al furtului ... pe de alta parte... a face o afacere fara a-ti afisa produsele este ca si cum ai face cu ochiul pe intuneric. Ce este de facut ? Nu stiu :) Deocamdata lucrez la magazinul propriu ... o sursa excelenta de furat modele :) Deocamdata aleg sa pun mai presus nevoia clientilor mei de a rasfoi paginile de internet :) Hotii ... sa mearga in plata Domnului... sa faca ce stiu ei mai bine :)