23 oct. 2009

Despre acele cu bucla


Acele cu bucla sunt aceste accesorii metalice care fac in principal legatura intre mai multe elemente ale unei bijuterii fantezie. Ele sunt diferite de zale prin faptul ca pot sustine la randul lor un element de design, precum o margica.


Realizarea unei bucle perfecte.
1. se indoaie acul la 90 de grade

2. se sectioneaza acul lasand un capat de aproximativ 1 cm, (0,8 cm pentru o bucla mai mica), masurat de la cotul de 90 grade.
Posted by Picasa

Realizarea unei bucle perfecte (continuare)


Se prinde capatul acului cu clestele cu varfurile rotunde, si se ruleaza sarma inspre cotul de 90 de grade. Pasii intermediari sunt ilustrati mai jos.


Se ruleaza acul pana cand capatul acestuia ajunge in punctul in care a fost realizata indoitura la 90 de grade. Acum bucla este inchisa perfect, si este simetrica si cu o forma frumoasa, rotunda.


Sfaturi:
1. pentru estetica, relalizati bucle de aceeasi dimensiune la ambele capete. De obicei, se realizeaza in acelasi plan cele doua bucle, dar exista si cazuri in care doriti realizarea lor in planuri perpendiculare. In ambele cazuri verificati corectitudinea orientarii acestora.
2. Acordati mare atentie lucrului cu ace argintate. Accidental, pe acestea se pot produse zgarieturi, ciupituri, care detelioreaza stratul de argint. Finetea cu care lucrati va asigura calitatea produsului si rezistenta lui in timp.
Posted by Picasa

Deschiderea unei bucle


1. Se prinde capatul acului cu clestele de presat, cat mai aproape de locul unde se inchide bucla.
2. Se realizeaza o rasucire in plan perpendicular cu planul buclei. Practic, tinand bucla in pozitia din prima poza, rasucim clestele astfel incat sa ajunga cu varful inspre noi, pana ajunge in pozitia ilustrata in poza a doua.

3. Se monteaza elementul dorit (in cazul acesta, o picatura metalica), si se inchide bucla, cu aceeasi miscare cu care a fost deschisa, doar ca se realizeaza in sens contrar.

In ultima poza, este ilustrata cealalta bucla fiind deschisa, prima avand montata picatura metalica.
Posted by Picasa

Unelte pentru realizarea bijuteriilor handmade





1. Clestii cu varful rotund sunt folositi la realizarea buclelor, si in lucru cu sarma.
2. Clestii pentru taiat sunt destinati ... evident taierii acelor sau a sarmei. Cel din stanga, este un cleste comun pentru taiat sarma. Se poate folosi cu succes in realizarea bijuteriilor handmade, insa taietura acestuia nu este foarte fina. Cel rosu, din dreapta, are o taietura perfect perpendiculara pe sarma, cu o sectiune curata, fara colturi inestetice. El este folosit in special in lucrul cu sarma de modelaj, de consistenta moale, tocmai pentru a lasa o taietura estetica sarmei. Are un dispozitiv care impiedica bucatile de sarma taiate sa sara in toata incaperea, precum fac cele taiate cu primul cleste, comun. De asemenea, designul pe care il are ii permite sa taie foarte precis, in locuri greu accesibile.
3. clestele pentru presat se foloseste la desfacerea buclelor, a zalelor, la prinderea si manipularea accesoriilor metalice pentru bijuterii, etc. Eu folosesc 2 din acestia in unele cazuri, cate unul in fiecare mana.
Posted by Picasa