28 mar. 2009

Cel mai frumos suport pentru bijuterii




Ce greu e de gasit un suport pentru bijuterii de care sa fiu multumita. Am tot cautat variante... posibile.. partial satisfacatoare... PANA ACUM :)

8 mar. 2009

Ce ne motiveaza

De multe ori, e greu sa iesi din amorteala unei zile morocanoase, si sa lucrezi plin de inspiratie la proiecte artizanale. Cateodata e chiar neobisnuit de greu sa gasesti acea putere interioara pentru a crea. Ce ar putea sa te scoata din aceasta stare, ce ar putea sa aduca muzele si sporul?

1. Prezinta-te la locul de lucru. Chiar daca doar iti asezi pensulele, sau te uiti printre margele, ordonezi, sortezi ... fa orice, dar FI PREZENT in atelier. Este un lucru indispensabil pentru creatie (evident, nu ? :) )
2. Imbraca-te cu hainele tale cu inspiratie. Un obiect vestimentare poate avea puteri magice :) Un sort patat cu culori, o pereche de pantofi de lucru, o bentita, o sapca, purtata zi de zi in clipe de creatie, poate deveni obiectul magic plin de inspiratie.
3. Nu te trazneste inspiratia ? Fa lucruri marunte. Realizeaza accesoriile, lucrurile monotone, sorteaza, combina culori, pregateste materialele, fa curatenie, etc.
4. Tine un blog, in care sa prezinti si munca in curs. Idei noi iti pot veni chiar in clipa in care vorbesti despre munca ta.
5. Nu tine mortis sa creezi o opera de arta. Aceasta se va realiza cand te astepti mai putin
6. Uita de orice alte probleme de rezolvat atunci cand lucrezi. Rufele, vasele, curatenia, pot astepta sa iti termini creatia.

Cum intra un artizan in legalitate

Iubim handmade, realizam handmade, vindem handmade. Toate bune, pana la partea legala. Majoritatea artizanilor care vind handmade stau prost la capitolul legalitate. De ce ? Teama de necunoscut, probabil. Procedura de intrare in legalitate este relativ simpla, taxele nu foarte mari, birocratie ... in limite acceptabile :)

Ce trebuie sa stii daca vrei sa intrii in legalitate, sub forma de PFA, sau II:
1. impozitul pe profit este de 16% din PROFIT, adica din INCASARI minus CHELTUIELI DEDUCTIBILE.
2. Contabilitatea se tine destul de usor. Se emit facturi, chitante, se inregistreaza cheltuielile in registre, si cam atat. Cu putin disciplina si atentie, aceastea este o sarcina usoara.
3. taxele inregistrare a unei PFA, sau Intreprindere Individuala, nu depasesc 20 lei.
4. Impozitul se plateste trimestrial.
5. Daca alegi neplatitor de TVA, lucrurile sunt mai simple, practic, va trebui sa depui declaratii o data pe an.

Cum Inregistrezi o PFA, sau II:
1. Informeaza-te la Registrul Comertului din orasul tau. La Biroul de Informatii primesti o lista cu toate actele necesare. Lista cu actele necesare o poti lua si de pe situl Registrului Comertului: www.onrc.ro
2. Completezi formularele, intocmesti dosarul cu actele necesare. Poti cere ajutor la completarea formularelor in momentul in care depui cererea de inregistrare, la Registrul Comertului.
3. In 7 zile primesti autorizatia.
4. Iti faci stampila.
5. Te prezinti la Administratia Financiara, la sectorul de care apartii, unde completezi alte formulare, de inregistrare fiscala a PFA (Intr Ind) Aici declari totalitatea cheltuielilor si incasarilor pe care le ESTIMEZI pentru anul in curs. Vei plati impozit pe profitul estimat, esalonat.
6. Cumperi, snuruiesti, numerotezi si inregistrezi la Administratia Financiara 2 registre: Registrul Inventar, si Registrul de incasari si plati.
7. Cumperi tipizate: facturier si chitantier.
si ... FELICITARI !!!! Esti AUTORIZAT !!!!